Friday, 19 May 2023

Resep: Onfeilbare hoenderpastei

Bestanddele
1 kg afgekookte hoendervleis (sowat 4 kg rou hoender)
250 ml dik witsous
150 g gerasperde Cheddarkaas
50 ml mayonnaise
1 klein blikkie sampioene, gedreineer
2 geklitste eiers
Sout en peper na smaak
1 rolletjie klaar blaardeeg, in yskas ontdooi

Metode
Meng alle bestanddele, behalwe deeg en skep in vuurvaste bak. 
Sit deeg bo-oor.
Verf  bietjie ekstra geklitste eier oor.
Bak by 200 gr C vir 25-30 min. of tot lekker bruin bo-op.

Variasie
Jy kan deeg onderin bak ook sit, verf dan net die deeg met geklitste eier om te voorkom dat deeg sag is en nie deurbak nie. Hierdie resep kan vir klein pasteitjies ook gebruik word.

[Uit: Die Pienk Boekie: Nuusbrief nr. 93, Maart 2011  - Jeanetta du Preez]    

Klik HIER vir nog resepte.

No comments:

Post a Comment