450 g witbroodmeel
5 ml all spice (gemengde speserye)
2 ml sout
120 g gemengde droë vrugte (rosyne, sultanas, korente en sitrusskil)
50 g (60 ml) suiker
7 g droë gis
55 ml gesmelte botter/margarien
215 ml louwarm melk
1 eier, geklop
Versiersel (kruisie)
60 ml witbroodmeel
15 ml suiker
15 ml melk
1 groot eier
Metode
- Meng alle droë bestanddele, behalwe die droë vrugte.
- Meng alle nat bestanddele en meng in die meelmengsel in.
- Knie tot sagte deeg (voeg bietjie melk by as te styf is). Knie goed vir omtrent 10 min. tot lekker elasties.
- Maak toe en laat rys tot dubbel die grootte.
- Knie deeg af.
- Knie vrugte in en maak 12 bolletjies.
- Pak bolle langs mekaar op bakplaat en laat weer rys.
- Maak die versiersel aan tot gladde pasta. Skep dit in 'n versiersak of plastieksak waarvan 'n klein hoekie afgesny is. Spuit kruise oor bolletjies.
- Bak by 350 gr C vir 15-20 min.
- Verf 'n bietjie suikerwater oor die bolletjies as uit die oond kom.
Variasie
Laat vrugte en all spice uit en voeg sjokoladesplinters by en vanieljegeursel in all spice se plek.
No comments:
Post a Comment